Veebiseminar "Uued tooted"

TTS Maastikurobot, Intelino Nutirong ja Sphero Indi

Juba 6. septembril toimub veebiseminar, kus tutvustame viimase aasta jooksul turule tulnud uusi lasteaedadele mõeldud roboteid. Jana Süving, Tallinna Kullatera Lasteaed, jagab oma kasutuskogemusi ja soovitusi, kuidas kasutada roboteid õppevahenditena. 

TTS Robotkilopkonn
vanusele 1+

Väikelaste oskusi ja vajadusi arvesse võttes on TTS loonud just kõige pisematele särava ja liikuva roboti. Robotkilpkonn liigub suurele valgusega nupule vajutades paremale, vasakule, edasi või tagasi. Rõõmus muusika julgustab lapsi vabalt liikuma ning üha uuesti katsetama ja avastama põhjus-tagajärg seoseid.


Robotkilpkonna on võimalik kasutada tegevustes kolmel erineval viisil:

  • Samm-sammult programmeerimine

  • Kuni 10 käsklust programmeerimine

  • Värvid ja helid (Robotkilpkonn ei liigu)

Odoo text and image block
Odoo pildi ja tekstiblokid

Sphero Indi
vanusele 4+

See spetsiaalselt väikelastele loodud robot arendab kujutlusvõimet, raalmõtlemist ning probleemide lahendamise oskust- ja seda kõike mängulisel teel! Robotile sisseehitatud värviandurid ja kaasasolevad värvikaardid võimaldavad seda kasutada ka ilma arvuti ja telefonita. Indi sisseehitatud värvianduri abil saavad lapsed Indi robotile edastada juhiseid, asetades põrandale värvilised kaardid, mis näitavad, mida teha ja kuhu minna (ja kui kiiresti!). Igal värvil on oma tähendus. Kui lapsed on ekraanivaba programmeerimise selgeks saanud, saavad nad kasutada tasuta rakendust Sphero Edu Jr ja õppida põhilisi plokkprogrammeerimise kontseptsioone. Rakenduses on võimalik seadistada ümber, kuidas Indi reageerib igale värvile: võimalus muuta suunda, tulesid, helisid ja seda, kuidas Indi robot oma sõitu tähistab!

Intelino Nutirong J-1
vanusele 3+

Auhinnatud Intelino Nutirong J-1 haarab õpilased mängulisse õppesse. See on lihtne, lõbus, õpetlik ja lihtsalt kasutatav. Samas kõrgetasemeline ja intelligentne haridusele suunatud robot, millel töötamiseks kasutatakse arenenud tehnoloogiat ja uuenduslikke disainifunktsioone. Nutirong julgustab kasutama loovat mõtlemist, arendab programmeerimisoskusi ja viib õpilased mängulisel teel MATIK õppesse. Võimalik programmeerida ekraanivabalt klotside abil ning edasijõudnud saavad Intelino rakenduses kasutada Scratch või Python programmeerimiskeelt.  

Odoo text and image block