LEGO Education Maker Faire – loo ja leiuta!

Odoo CMS- Sample image floating

Lapsed, noored ja täiskasvanud saavad 6.-21. oktoobrini olla osalejad isetegijate ja leiutajate sündmusel LEGO Education Maker Faire. Tegevustest saab osa võtta ja neid ise korraldada!


LEGO Education Maker Faire´i korraldamisega tähistatakse rahvusvahelist programmeerimisnädalat Code Week. Osalema on oodatud kõik haridusasutused (koolid, huvikoolid, lasteaiad), kes on valmis oma ruumides loomeala püsti panema, noori leiutajaid tasuta võõrustama ja neile põnevat väljakutset pakkuma. 


„LEGO Maker Faire on loomesündmus,“ rõhutas firma Insplay haridusvaldkonna juht Mari-Liis Peets. Insplay on üks Code Weeki korraldajatest Eestis. „Mingeid piiranguid Maker Faire´il osalemiseks ega korraldamiseks ei ole. Kõik on oodatud loomeala looma, oluline on soov pakkuda lastele tegutsemis- ja leiutamisrõõmu,“ sõnas Mari-Liis Peets. „Kõik, mida korraldajad pärast tegema peavad, on teavitada sündmusest Facebooki grupis „Robootika lasteaias“ või „Robootika koolis“ kasutades hashtagi #legomaker. Jagage nendes gruppides pilte ja videoid oma loomesündmusest.“ Sündmuste teavitajate vahel loosib Insplay välja auhinnad.


Maker Faire´i loomeala võib üles seada klassis, laboris, raamatukogus, koolisaalis, piisab nurgakesest lasteaiarühmas. Oluline on, et seal saaks loovalt tegutseda ja ülesandeid lahendada. LEGO klotsid on muidugi loominguline ja nutikas võimalus, aga kindlasti tasub loomealale muretseda pappi, liimi, lõngu, paberit, vilti, kääre, liimi, nööri, nööpe, käbisid, vildikaid, kleepse ja palju muud säärast, mis meisterdamisel abiks. Maker väljakutse on tegevuste rida, kus laps läbib probleemi lahendades kogu disainiprotsessi ideest teostuseni. Kool vajab uut spordiväljakut? Laske õpilastel see disainida! Või keegi unistab kosmoselennust? Laske tal kosmoselaev kujundada! Võimalused on lõputud, aga Lego Education on koostanud ka hulga näidisülesandeid


„Lisaks anname esimestele Maker Faire sündmuste registreerijatele tasuta MAKER logoga tahvli, mille saab sündmuse ajal riputada seinale või panna loomealal lauale. Tasuta bänneri saamiseks tuleb registreerida oma Maker sündmus hiljemalt 3. oktoobriks,“ tutvustas Mari-Liis Peets veel üht võimalust. Registreerida saab siin. 


LEGO Education Maker Faire julgustab iga last olema uudishimulik. Sellele aitab kaasa inspireeriv keskkond, kus lapsed on vabad looma imelisi asju. Kui lapsed oskavad probleemilahendust vaimusilmas ette kujutada, siis nad oskavad selle ka teoks teha ja valmis ehitada! 


Loo autor: Madli Leikop, Koolielu portaali toimetaja 


 

Odoo CMS - a big picture