Kinkisime maailma suurima pusle Viljandi Haiglale

Odoo CMS- Sample image floating

40 320 tükist koosneva pusle panid enam kui 1000 mõttemänguhuvilist kokku perepäeval 13. ja 14. oktoobril Solarise keskuses. Kõik osalejad said teha oma ettepanekud organisatsioonide kohta, kus Disney teemaline pusle võiks lastele rõõmu tuua. Internetihääletuse teel valiti Guinnessi rekordpusle saajaks Viljandi haigla lasteosakond.


„Olime rõõmsalt üllatunud, kui teade rekordmõõtudes kingitusest meieni jõudis,“ tõdes Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere ning lisas, et ligi seitsme meetri pikkuse ja kahe meetri laiuse pusle paigutamiseks sobiliku pinna leidmine oli omamoodi huvitav väljakutse. „Seadsime eesmärgiks kinkijate soovi kaunistada lasteosakonda. Haigla seinad on aga kas maksimaalselt 6 meetri pikkused või usterikkad,“ kommenteeris  Priit Tampere  haigla ees seisnud ülesannet. „Pärast erinevate variantide kaalumist leidsime sobiliku koha – ambulatoorse vastuvõtu osakonna, mida külastavad igapäevaselt nii lapseootel emad, kui ka lastearsti ja logopeedi abi vajavad lapsed. Tegemist on avara ja valgusküllase puhkealaga, mida lõbusad multifilmitegelased sobivad imehästi kaunistama,“ kirjeldas ta lõpptulemust.


Maailma suurima pusle teemaks on “Disney mälestused” ning see kujutab endast kollaaži tuntumatest Disney joonisfilmidest nagu Miki Hiir, Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi, Lõvikuningas, Bambi, Tuhkatriinu, Peeter Paan, Mowgli ja paljud teised.


„Rekordpusle ühine kokkupanek oli lõbus, kaasav ja arendav koosloomine ning soovime selle kinkimisega rõhutada pusle tootja Ravensburgeri, pusle teemade autori Disney ja meie kaasavaid ning hoolivaid väärtusi,” ütles kingituse teinud mänguasjade maaletooja Insplay tegevjuht Andres Sirel.


Kui satud Viljandi Haiglat külastama, siis mine imetle ka rekordpuslet ja proovi üles leida igale pildile peidetud Miki Hiire sümbol.


Maailma suurim pusle numbrites:


  • mõõdud 1,9 m x 6,8 m

  • pindala umbes 13 m2

  • kaal 20kg

  • kokkupanemise aeg umbes 600 inimtundi

  • koosneb 40320 tükist

Vaata lisainfot:


Sündmuse taustinfo ja kokkupaneku fotogalerii Facebookis.


Täname koostööpartnereid, tänu kellele sai teoks rekordpusle kokkupanemine - Apollo, Solaris ja Ravensburger