Uus õppeaasta, uued tulijad

Sphero Indi, TTS KITT, LEGO Education SPIKE Essential, Makeblock mBot 2

Uus õppeaasta on kätte jõudnud ja koos uue õppeaastaga on turule tulnud ka mitmed uued robotid tuntud ja hinnatud tootjatelt nii lasteaedadesse kui koolidesse. Vaatame lähemalt üle uued robotid, mis võiksid kuuluda igasse haridusasutusse.

mBot2 | Insplay

Makeblock mBot2

mBot2 on järgmise põlvkonna haridusrobot, mis kasvab koos õpilasega. Sobib lastele alates 6. eluaastast ja leiab laialdast kasutust nii alg-, põhi- kui ka gümnaasiumiastmes. mBot2 toiteallikaks on CyberPi. mBot2 on mõeldud interaktiivsete ja nutikate õppetundide läbiviimiseks, mis on kaasahaaravad, lõbusad ja peegeldavad reaalmaailma rakendusi koos tipptasemel tehnoloogiatega (robootika, tehisintellekt, IoT ja andmeteadus).

Sphero Indi

Sphero Indi on mõeldud lastele alates 3. eluaastast.
See spetsiaalselt väikelastele loodud robot arendab kujutlusvõimet, raalmõtlemist ning probleemide lahendamise oskust - ja seda kõike mängulisel teel! Robotile sisseehitatud värviandurid ja kaasasolevad värvikaardid võimaldavad seda kasutada ka ilma arvuti ja telefonita.
LEGO Education SPIKE Essential | Insplay

LEGO Education SPIKE Essential

LEGO® Education SPIKE™ Essential on üks osa uuest LEGO Õppesüsteemist. See on suurepärane käed-külge õppelahendus, mis kasutab loomingulist lähenemist, et kaasata koolieelikud ning algkooliõpilased MATIK õppesse ning aidata kaasa nende iseseisva mõtlemise oskusele. See mänguline õpikogemus julgustab õpilasi uurima MATIK mõisteid, aidates samal ajal kaasa kirjaoskuse, matemaatika ja sotsiaalsete-emotsionaalsete oskuste arendamisele. Õppimisse on kaasatud ka erinevate karakteritega minfiguurid. Kõikidele minifiguuridele on loodud karakter ja oma iseloom, et iga õpilane oskaks samastuda LEGO Education SPIKE Essentiali tegelastega. 

TTS Kitt

Õpikaaslane Kitt on disainitud 21.sajandi oskuste ettevalmistamiseks. Ennekõike on Kitt loodud suhtlemise, keele- ja kirjaoskuse arendamise soodustamiseks.
Kittil on integreeritud kaamera, mikrofon ja kõlar. Kõik andmed salvestatakse micro SD -kaardile.
Kitti saab klassiruumis kasutada väga erinevatel viisidel ja õpilase kaaslasena suudab robot toetada õppijat iseseisval õppimisel.
TTS Kitt Insplay


Lisaks robotitele on lisandunud hulgaliselt arendavaid nutividinaid. TTS-i uus Easi-Scope ekraaniga juhtmevaba mikroskoop on suurepärane kasutamiseks nii lasteaias kui koolis. Maastikuroboti andmelugeja on nutikas täiendus juba tuntud õuerobotile. See mõõdab nii temperatuuri, õhuniiskust kui ka valgust. ClassVR on uuendanud aga oma peaseadmeid, lisades nendesse rohkem mälu, parema kaamera ja palju-palju muud, et virtuaallahendus oleks kvaliteetsem ning ühenduvus portaaliga kiirem. Makeblocki CyberPi on aga programmeeritav mikroarvuti, mis võimaldab luua nii muusikapalu, matemaatilisi mänge ja palju palju muud.