Pärnus avati Baltimaade esimene Globisens mobiilne teaduslabor

Odoo CMS- Sample image floating

5. septembril avati Pärnus pidulikult Baltikumi esimene biokeemia ja füüsika mobiilne teaduslabor, kus on kasutusel Globisens andmekogujad ja sensorid. Need uue generatsiooni multidistsiplinaarsed andmekogujad, millel on kuni 14 sissehitatud sensorit, on ideaalsed õuesõppeks ja erinevates loodusainetes katsete läbiviimiseks.


Mobiilseid teaduslaboreid hakkavad kasutama neli Pärnu kooli - Pärnu Ühisgümnaasium, Pärnu Kuninga Tänava Põhikool, Pärnu Vanalinna Põhikool ja Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium.


"Meil on hea meel, et oleme saanud projekti käivitamisel kaasa lüüa ja läbi selle aidanud viia teaduse paljudele noortele lähemale." ütles Globisens ametlik koostööpartner ja koolitaja Insplay haridusjuht Mari-Liis Peets.


Pärnu koolide ühiskasutuses olevate laboriseadmete soetamist toetas SA Innove läbi Euroopa Liidu Euroopa Sotsiaalfondi meetme “Kaasaegse ja uuendusliku õppevara ühiskasutuskorralduse toetamine”.


Labdisc kõik ühes mobiilsete laboritega saab läbi viia erinevate ainete õppetööd, sh füüsika, bioloogia, keemia, keskkonnauuringud ja geograafia. Samuti sobivad need vahendid hästi täppisteaduse ja STEM (Science/Teadus, Technology/Tehnoloogia, Engineering/Inseneeria, Mathematics/Matemaatika) fookusega Makerspace ehk loomelaboritesse, kus õpilased saavad ilma keeruka ettevalmistuseta teha põnevaid teaduskatseid ja eksperimente. Tutvu Globisens laborilahenduse ja toodetega siin.


Soovime Pärnu koolide õpilastele põnevaid teaduslikke avastusi!


Insplay kaubamärgi nime all tegutsev OÜ Rekato on 1991. aastal asutatud perefirma ja üle 26 aasta järjepidevalt tegutsenud arendavate mänguasjade maaletooja, kelle eesmärk on soodustada 21. sajandi oskuste lõimitud omandamist STEAM ehk teaduse, tehnika, inseneeria, kunsti ning matemaatika valdkondades. Insplay tootevalikus on üle 3300 arendava mänguasja ja õppevahendi, mis teeb neist ühe laiema kaubavalikuga pakkuja Eestis. Insplay on ka robootikavaldkonna eestvedaja Eestis, olles 2017. aastal müünud ligi 9000 programmeeritavat robotit. Tänavu on Insplay ambitsioon toetada oma tegevuse kaudu üle 50 000 lapse programmeerimisoskuse omandamist, aidates seeläbi kaasa uue innovatsioonilaine tekkimisele Eestis.