Õuesõppe robootikapäev Tartu Lasteaed Kannikeses

Tartu linna ja maakonna alushariduse sõbrad

Kuidas on võimalik robootikaseadmetega korraldada üks meeldejääv õuesõppepäev? Mitte iga vahend ei ole selleks sobiv, sest liiv võib minna rataste vahele või ei kannata roboti kere vett. Tartu Lasteaed Kannike kutsus külla sõbrad Tartumaalt ning viis läbi ühe vahva päeva. Lapsed ning õpetajad näitasid, milliste vahenditega saab õues põnevaid tegevusi läbi viia.
Tartu Lasteaed Kannike tragid õpetajad Kristi, Annabel, Ulvi, Kadri, Deila ja Alen viisid lastega läbi põnevad lahtised tegevused, kuhu lõimiti just spetsiaalselt õuesõppeks mõeldud digitehnoloogilised vahendid. Külalised said vaadelda, kuidas väikesed Pisipõnnid Wonder Bug putuka abil robootikaga tutvust tegid.

  Odoo pildi ja tekstiblokid

Rohekratid viisid TTS Maastikuroboti piraadiretkele. Musamiksid tegid Makeblock mBot2 roboti abil mõnusat joogat. Taibud katsetasid, kuidas Sphero Spectrums sõrmuste abil õues muusikat luua. Keelesaksad viisid Sphero RVR roboti Kuldkala muinasjutu maailma. Kõige suuremad Pintselsabad tegid Sphero Bolt roboti abil põneva ja loomingulise kunstiteose. Pärast vahvaid tegevusi suundusid õpetajad koos külalistega lasteaia saali, kus õuesõppe robootika teemal tegi Vandersellide õpetaja Kertu lühikese ettekande, miks ja kuidas kasutada õues digitehnoloogilisi vahendeid. Vaatlesime üheskoos meie lasteaia parimaid praktikaid ja vastasime kuulajate küsimustele. 

Enne kui külalised suundusid juba oma lasteaeda põnevate ideedega said kõik soovijad tänastele vahenditele juba ise käed külge lüüa ja katsetada, kuidas siis on üht või teist seadet juhtida. 


Suur aitäh, Insplay mentor ja Tartu Lasteaed Kannike õpetaja Kertu Abras, et meiega oma lugu jagasid. 
Insplay mentoritest saab rohkem lugeda siit: www.mentor.insplay.ee