Uued robootikavahendid kooli ja lasteaeda

Intelino Nutirong, TTS Robotkilpkonn, Sphero Indi

Oleme oma tootevalikut täiendanud põnevate uute robotitega ning teeme koostööd uute tootjatega. Valikusse on lisandunud sobivaid vahendeid nii koolidesse kui lasteaedadesse. Tooteid, mida on võimalik programmeerida nutiseadmeta ja tooteid, mida on võimalik programmeerida erinevate rakendustega. Uued vahendid arendavad kõik MATIK oskuseid. MATIK tähistab viiel valdkonnal tuginevat praktilise kallakuga õpet ehk matemaatika, teaduse, tehnoloogia, inseneeria ning kunstide edukat ühendamist. Kõige lihtsamalt öeldes iseloomustab MATIK-õpet nende valdkondade lõimitud õppimine, kus kesksel kohal on loovus, probleemide lahendamine ja koostöö. Erinevad uuringud on näidanud, et just selline lõimitud õppeviis annab hariduse, mis aitab hakkama saada tuleviku töökohtadel.

 
 

Intelino Nutirong J-1
Vanusele 3+

Auhinnatud Intelino Nutirong J-1 haarab õpilased mängulisse õppesse. See on lihtne, lõbus, õpetlik ja lihtsalt kasutatav. Samas kõrgetasemeline ja intelligentne haridusele suunatud robot, millel töötamiseks kasutatakse arenenud tehnoloogiat ja uuenduslikke disainifunktsioone. Nutirong julgustab kasutama loovat mõtlemist, arendab programmeerimisoskusi ja viib õpilased mängulisel teel MATIK õppesse. Võimalik programmeerida klotside abil ning edasijõudnud saavad Intelino rakenduses kasutada Scratch või Python programmeerimiskeelt.  

Juhtimisvalikuid on võimalik laiendada Intelino rakenduses (iOS ja Android). Lapsed saavad arendada oma sõiduoskuseid nii automaatse kui manuaalse sõidu programmis. Suurim kiirus on 100cm/sek. Rakenduses on võimalik luua värvidel põhinevad käsud ja need juhtmevabalt rongi laadida. Intelino rakendus pakub erinevaid mängulisi väljakutseid, mida on võimalik kasutusele võtta J-1 rongiga. Kui lapsed on juba rongiraja ja selle tegevusega tuttavad, on nad valmis kasutama edasijõudnutele mõeldud programmi ja programmeerima rongi kasutades Scratch 3.0. Scratchi laiendus võimaldab täielikku kontrolli rongi liikumisteekonnal. Navigatsioon, andurid, valgus ja kõik muu on võimalik kasutusele võtta blokipõhise programmeerimisega. Võimalik on samaaegselt programmeerida kahte või enam Nutirongi. Lisaks Scratchile saavad vanemad õpilased programmeerida kasutades Intelino Pythoni raamatukogu, mis toetab mitme rongi samaaegset programmeerimist.

xTool M1 Makeblock
Vanusele 6+

xTool M1 on laserlõikur, lasergraveerija ja lõiketera võimalusega kompaktne, turvaline ja lihtsasti kasutatav seade, mis aitab loomingu ellu äratada. 

Kaks tehnoloogiat, mis on ühendatud ühte masinasse – laser- ja teralõikur. Isetegijate vajaduste ja ideede täitmiseks on M1 ideealne masin, see võimaldab töödelda suurel hulgal erinevaid materjale, näiteks roostevaba teras, akrüül, jõupaber, kartong, puitplaat, nahk, plastik, MDF, klaas, marmor, keraamika ja palju muud. Kasutajasõbralik tarkvara võimaldab mugavalt vahetada programme ning see sisaldab erinevaid ideid ja kasutajajuhendeid. 


 
 

Spetsiaalne tarkvara ei toeta ainult sülearvutite ja arvutite kasutamist - xTool M1-i saab tänu spetsiaalsele rakendusele kasutada ka nutitelefoniga (alates augustist 2022). Tarkvara töötab tõrgeteta Windows / macOS / Android / iOS seadmetes.

 
 

Dobot Magician Robotkäsi
Vanusele 8+

Kõik lapsed sooviksid omada robotit või seadet, mis suudab teha imesid. Robot, mis aitaks neid mitme ülesande täitmisel või robot, miskaitseks neid. Tehnoloogia on tänapäeval nii kaugele edasi arenenud, et robotkäed näevad hämmastavad välja. Dobot Magician robotkäsi on MATIK-õppeseade, mis tugevdab teadmisi mitmes õppeaines. Kasutades ülitäpset ja kasutajasõbralikku progammi DobotStudio, lihtsaid funktsioone ja piiramatuid arendusvõimalusi, on robotkäe kasutamine väga lihtne. Dobot Magiciani kaasahaarav  kogemus suurendab huvi teaduse ja tehnoloogia vastu.

DOBOT Magician on multifunktsionaalne robotkäsi, mis on suunatud haridusasutustele. Erinevaid otsikuid kasutades on võimalik muuta robotkäsi 3D printeriks või lasergraveerijaks, samuti on robotkäele võimalik sisestada kirjutamise või joonistamise otsik ning selle abil maalida ilmelisi pilte. 

Robotkäele on võimalik lisada haaratsi otsik ning programmeerida tõstma asju ühest kohast teise. Programmeerimisel on kasutusel lihtne blokipõhine programmeerimiskeel. Dobot Magician Robotkäsi on suurepärane vahend haridusasutusse, mis muudab õppimise ülimalt tõhusaks. Erinevaid tööriistu on lihtne paigaldada ning eemaldada. DobotStudio abil on noortel lihtne alustada programmeerimisteekonda

TTS Robotkilkonn
Vanusele 1+

Väikelaste oskusi ja vajadusi arvesse võttes on TTS loonud just kõige pisematele särava ja liikuva roboti. Robotkilpkonn liigub suurele valgusega nupule vajutades paremale, vasakule, edasi või tagasi. Rõõmus muusika julgustab lapsi vabalt liikuma ning üha uuesti katsetama ja avastama põhjus-tagajärg seoseid.


Robotkilpkonna on võimalik kasutada tegevustes kolmel erineval viisil:

  • Samm-sammult programmeerimine

  • Kuni 10 käsklust programmeerimine

  • Värvid ja helid (Robotkilpkonn ei liigu)

TTS Robotkilpkonn

Sphero Indi
Vanusele 4+

See spetsiaalselt väikelastele loodud robot arendab kujutlusvõimet, raalmõtlemist ning probleemide lahendamise oskust- ja seda kõike mängulisel teel! Robotile sisseehitatud värviandurid ja kaasasolevad värvikaardid võimaldavad seda kasutada ka ilma arvuti ja telefonita. Indi sisseehitatud värvianduri abil saavad lapsed Indi robotile edastada juhiseid, asetades põrandale värvilised kaardid, mis näitavad, mida teha ja kuhu minna (ja kui kiiresti!). Igal värvil on oma tähendus. Kui lapsed on ekraanivaba programmeerimise selgeks saanud, saavad nad kasutada tasuta rakendust Sphero Edu Jr ja õppida põhilisi plokkprogrammeerimise kontseptsioone. Rakenduses on võimalik seadistada ümber, kuidas Indi reageerib igale värvile: võimalus muuta suunda, tulesid, helisid ja seda, kuidas Indi robot oma sõitu tähistab!

Sphero Indi
LEGO Education SPIKE Essential

LEGO Education SPIKE Essential
Vanusele 6+

LEGO® Education SPIKE™ Essential on üks osa uuest LEGO Õppesüsteemist. Suurepärane käed-külge õppelahendus, mis kasutab loomingulist lähenemist, kaasab algkooliõpilased MATIK õppesse ning aitab kaasa nende iseseisvalt mõtlemise oskusele. See mänguline õpikogemus julgustab õpilasi uurima MATIK mõisteid, aidates samal ajal kaasa kirjaoskuse, matemaatika ja sotsiaalsete-emotsionaalsete oskuste arendamisele. Õppimisse on kaasatud ka erinevate karakteritega minfiguurid. Kõikidele minifiguuridele on loodud karakter ja oma iseloom, et iga õpilane oskaks samastuda LEGO Education SPIKE Essentiali tegelastega. 


Ikooni- ja sõnapõhine plokkide programmeerimine, lihtne riistvara, intelligentne kahepordiline kontroller, mootorid, valgusmaatriks ja värviandur aitavad õpilastel nende loomingu ellu äratada.